top of page

Cursussen

Leer bij ons de Argentijnse tango zoals deze oorspronkelijk is ontstaan: als een improvisatiedans uit een mengeling van culturen. Geen dans zal hierdoor hetzelfde zijn. 

In onze cursussen komen alle aspecten van de tango aan bod. Hierbij staat plezier op de dansvloer voorop. De lessen zijn zo ingericht dat je al snel met enkele basispassen deel kan nemen aan een salon

Wij leren je de letters van het "tango-alfabet" en laten zien hoe je daarmee "woorden" kan maken. Uiteindelijk dans je je eigen "verhaal".

69783151_2375901822622956_7541806982290735104_n.jpeg

Lesprogramma

In onze cursussen behandelen we alle aspecten van de Argentijnse tango. Zo leer je dansen op diverse dans- en muziekstijlen, waarbij de nadruk ligt op de traditionele tango en neotango. Naast deze hoofdstijlen passeren onder andere de tangowals, milonga, traspie en canyengue de revue.

Verder maak je in onze lessen ook kennis met de Argentijnse tangocultuur. Er is aandacht voor het contact tussen de danspartners,  de dynamiek op de dansvloer, de muziek en versieringen. Wanneer je de techniek van het lopen onder de knie hebt, leer je stapsgewijs steeds ingewikkeldere figuren.

Kortom, je leert alles wat je nodig hebt om je eigen weg te vinden in deze prachtige dans.

Cursussen 2024

In 2024 bieden cursuspakketten aan van 10, 15 en 20 lessen à 1 uur op dinsdagen en vrijdagen.

10 lessen à 1 uur | 23 jan. t/m 05 april | €130,- *Mét korting €125,-

15 lessen à 1 uur | 23 jan. t/m 17 mei | €190,- *Mét korting €175,-

20 lessen à 1 uur | 23 jan. t/m 28 juni | €255,- *Mét korting €230,- (het is mogelijk om in twee termijnen te betalen).

 

*De korting is van toepassing wanneer uiterlijk één week vóór aanvang cursus wordt betaald
**Kortingen kunnen niet gecombineerd worden met andere acties. 

basis 2.png
Niveau's El Corazón.png
gevorderd.png

Basis

In deze eerste lessenreeks krijg je op duidelijke wijze de basisstappen aangeleerd. Er wordt veel aandacht besteed aan de connectie tussen beide danspartners.
Naast de basispas, brengen we je verschillende figuren (series danspassen) bij, die je samen leert brengen tot mooie combinaties. 

Je ontdekt hoe je kunt dansen op diverse muziekstijlen: naast de traditionele tango en neotango, maak je ook kennis met de tangowals en milonga.
Tot slot komen belangrijke elementen zoals ritme, dynamiek, balans en muzikaliteit aan bod.

De basiscursus heeft een vaste structuur. In alle lessen is er echter ruimte voor vragen en extra uitleg.

Halfgevorderd,
gevorderd en hoger niveau

Waar de basiscursus focust op het aanleren van de beginselen van de Argentijnse tango, zijn deze cursussen verdiepend. De figuren worden ingewikkelder met meer variatie, en de nadruk ligt meer op improvisatie en muzikaliteit. Daarnaast is er meer aandacht voor technische details. Denk aan houding, balans en manier van bewegen.

Deze cursussen zijn meer thematisch ingericht en de inhoud van de lessen varieert. Een cursist kan daardoor meerdere malen deelnemen aan een van deze cursussen en steeds iets nieuws leren. De groep mag zelf aangeven om verder in te gaan op een bepaald thema.

 

Voor de tangopros organiseert El Corazón ook workshops met een bepaald thema. Houd hiervoor de agenda in de gaten.

bottom of page