Tango-school El Corazon Den Bosch
Over... > El Corazon

El Corazón

Ali Amin is sinds 1987 intensief bezig met Argentijnse tango. Hij richtte in 1998 samen met Cocky de Vaal El Corazon op. El Corazón werd al snel een begrip in Den Bosch en legde zich helemaal toe op de Argentijnse Tango.

Heel veel dansers van nu begonnen hun lessen bij El Corazon, van passen naar passie, van enthousiasme naar verslaving. Verschillende oud leerlingen zijn later zelf les gaan geven en zo ontstonden er meerdere tangodansscholen en tangosalons rondom Den Bosch maar ook ver daar buiten.

Plezier op de dansvloer


In Den Bosch begon El Corazon met een eigen tangosalon en dansers uit andere steden kwamen vanwege de muziekkeuze en de sfeer naar Den Bosch. Iedereen danst de Argentijnse Tango op een eigen manier en hoewel er zich verschillende stijlen ontwikkelden, is de Argentijnse Tango nooit een vast omlijnde dans geworden. Sinds haar opleving in Europa vanaf midden jaren tachtig is hij nog steeds in ontwikkeling en wint zij nog steeds aan populariteit.

El Corazón wil zijn cursisten de tango leren zoals die oorspronkelijk ontstond. Het lesprogramma voert daarom terug naar de basis van de tango, een improvisatie dans uit een mengeling van culturen, ontwikkeld uit verschillende muziek- en dansvormen. Plezier op de dansvloer is erg belangrijk en de lessen zijn er op gericht om al snel met enkele basispassen in een salon te kunnen dansen.
What picture is depicting (onderschrift)
Het lijkt of er eindeloos veel figuren te leren zijn maar je leert geleidelijk aan ‘het tango-alfabet’. De ‘letters’ waaruit figuren zijn opgebouwd en waarmee je al improviserend heel wat verschillende ‘woordjes’ en steeds meer je eigen ‘verhaal' of ‘gedicht’ maakt. Het verhaal van een ontmoeting in de muziek, van leider en volger, in het spel van ruimte en beweging, een wisselwerking van geven en nemen, sober en sierlijk.

El Corazón doet ook aan entertainment & organisatie. Zoals de referenties al laten zien worden wij rechtstreeks en via diverse evenementenbureaus benaderd voor optredens en workshops bij bedrijfs- en privéfeesten.

El Corazón | info @ e l c o r a z o n .nl | Tel. 06-50512566
Hinthamerstraat 74 | 5211MR 's-Hertogenbosch
 © 2022 Tango-school El Corazon Den Bosch  •  Powered by beat247