Tango-school El Corazon Den Bosch
Over... > Curssussen uitgelegd

Curssussen uitgelegd

In onze cursussen komen alle aspecten van de tango aan bod, Je leert dansen op diverse dansstijlen en muziekstijlen, vooral de traditionele tango, Neo-tango “Tango Crisol” maar ook de tangowals, tango milonga, traspie, tango canyengue en enz. De Argentijnse Tangocultuur wordt ook bijgebracht. Al na een paar lessen kun je de dansvloer op. Er is aandacht voor het contact tussen de danspartners, de techniek van het lopen tot en met de ingewikkeldste variaties, de muziek, de dynamiek van de dansvloer, versieringen. Alles wat je nodig hebt om je eigen weg te vinden in deze prachtige dans. Wij leren je de letters van het “Tango-alfabet” leren je daarmee “woorden” te maken. Maar uiteindelijk dans je je eigen “verhaal”

Basis 1In deze eerste lesreeks leer je op een duidelijke wijze de basisstappen en wordt veel aandacht besteed aan de connectie tussen beide danspartners. Verder leer je het volgende: de basispas, de kruispas, de ocho adelante, de ocho atrás,cruzado, media luna, Je leert dansen op diverse muziekstijlen, vooral de gewone tango, maar ook de tangowals en de milonga.


De lessen bij de Basis1& 2 hebben vaste structuur, In alle lessen is ruimte voor vragen en extra uitleg als dat nodig zou zijn.

Basis 2In deze tweede lesreeks worden de figuren van niveau 1 herhaald en uitgediept en leer je de volgende nieuwe figuren:
cruzado, ocho cortado met sacada,sandwich,de giro rechtsom, de media luna linksom en de barrida. Ook leer je tijdens deze lesreeks hoe je mooie combinaties kunt maken van de geleerde figuren.Verder wordt er aandacht besteed aan ritme en dynamiek, balans en muzikaliteit.

Half gevorderd / gevorderd en hoger niveauZijn meer thematisch gericht en de inhoud van de lessen varieert, zodat je meerdere keren kunt deelnemen aan deze niveaus. De groep kan ook zelf aangeven om verder in te gaan op een bepaald thema.

Voor de extra-gevorderden organiseert El Corazon ook workshops met een bepaald thema.

Als je verhinderd bent, is dat geen probleem.
Je kunt de les op een andere dag inhalen.
Graag in overleg.

El Corazón | info @ e l c o r a z o n .nl | Tel. 06-50512566
Hinthamerstraat 74 | 5211MR 's-Hertogenbosch
 © 2021 Tango-school El Corazon Den Bosch  •  Powered by beat247